Mindfulness

Jeg vil ikke forsøge at give dig en fyldestgørende historielektion i hvad mindfulness er, og hvor det kommer fra. Det jeg gerne vil er, at fortælle små historier om hvad mindfulness kan være, og hvad det ikke er. Det er ofte lettere at beskrive et stort og meget favnende begreb, ved at fortælle hvad det ikke er. Det vil også være mit fokus, at give forskellige øvelser som du frit kan vælge at bruge.

De fleste ved lidt om hvad mindfulness er, fordi det ikke længere er så mystisk. Rigtig mange har stiftet bekendtskab med den noget amputerede Vestlige version. Mindfulness som vi bruger den i Vesten, er jo primært en omskrivning fra den mere spirituelle/psykologiske version, der kommer fra Østens religiøse, spirituelle og videnskabelige praksis. Primært er det Buddhismens lange tradition den bygger på, og den Buddhistiske psykologi.

Det jeg personligt godt kan lide ved den Buddhistiske psykologi og tilgang til dette er, at den slet ikke selvhøjtidelig, eller beder dig om at blive Buddhist for at praktisere mindfulness eller forskellige andre praksis der kan hjælpe dig med at blive nærværende og leve et liv fuld af glæde.

Hvis du finder noget på min side, som undre dig, noget der giver dig lyst til at give ris eller ros, så skriv gerne til mig. Jeg værdsætter altid konstruktiv kritik.